Странице

понедељак, 26. октобар 2015.

Omiljeni MAC proizvodi

Kao i većina,i ja sam veliki ljubitelj MAC kozmetike. Već dugo koristim njihove proizvode...probala sam sve i svašta. Nekima sam našla bolju zamenu a nekim proizvodima sam verna.
Ovo su neki od njih:


1. Kada je lice u pitanju,obožavam MAC STUDIO FIX presovani puder. Sa njim volim i da fiksiram tečni puder a i često ga koristim samog,kada me mrzi da se šminkam a želim da ujednačim ten i prekrijem neke sitne nepravilnosti. Ovaj puder neće odgovarati osobama sa suvom kožom.


2.BLOT PRESSED POWDER
Za mene,odličan puder za blotovanje...koristim ga samo za T zonu. Daje mat finiš i sa njim duži vremenski period ne prosijate. (moj je imao malu nezgodu i bila sam u žalosti par dana)

3.MINERALIZE SKINFINISH
Takodje služi za setovanje tečnog pudera kao i korektora ispod očiju. Ne daje dodatno prekrivanje ali je divan i lagan. Njega mogu koristiti i oni koji nemaju masnu ili kombinovanu kožu.


4.Mineralize skinfinish SOFT&GENTLE
O njemu ne moram puno da pričam...na daleko poznat proizvod. Divan hajlajter!


5.Kada su korektori u pitanju,bez PRO LONGWEAR-a ne mogu,ali volim i STUDIO FINISH concealer (koji nikako nije za područje ispod očiju,nego za prekrivanje nekih nepoželjnih "dešavanja" na licu,poput bubuljica)



6.PRO LONGWEAR PAINT POT
Ne mogu da zamislim šminkanje očiju bez ovog proizvoda. I ako se ovo ne vodi kao baza za senke,mnogi ga u tu svrhu koriste....i za mene je kao baza-odličan. Najviše koristim nijansu SOFT OCHRE.


7.MAC rumenila
Obožavam ih! Dugotrajna su i izbor boja je odličan!
Izdvojila bih dve neutralnije nijanse,koje se mogu nositi i preko dana a i uveče. To su svakako MELBA (narandžasta nijansa) i MOCHA (rozikasta nijansa).Oba rumenila su mat.



8. EYE BROWS CRAYON
Savršene olovke za obrve,sa kojima možete da postignete i blaži,prirodniji izgled obrva,a i možete ih super iscrtati. Dve omiljene nijanse su LINGERING (svetlija braon) i SPIKED (tamnija braon)

9.MAC PREP+PRIME FIX +
Savršeno čudo u bočici. Ima mnogo namena ali ne i da fiksira šminku kako bi duže trajala. Fix+ je super da ga nanesete pre šminkanja,posle šminkanja(kako bi setovali šminku i ubili onaj puderast izgled na licu) i super je za senke(pojačavanje inteziteta boje). Još jednom moram da napomenem,da ovo nije fiksator koji će produžiti trajanje vaše šminke!!!

10.MAC četkice
Njihove četkice su veoma popularne,medjutim,ja veće simpatije gajim prema nekom drugom brendu(kada su četkice u pitanju) ali ove dve su mi nezamenljive. A to su čuvena MAC 217 za oči i MAC 168 za lice


Postoji još par proizvoda koji se mogu kupiti samo u MAC PRO radnjama i nisu dostupne kod nas,tako da ću ih,ovog puta izostaviti iz posta...











16 коментара:

  1. Divan post, imamo dosta zajedničkih favotita :) I meni je 217 nezamenljiva i verovatno najbolja četkica za blend ikad. Fix+ je na listi želja mnooogo dugo, uzela bih ga baš zbog neutralizovanja puderastog izgleda lica :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post, ovo Mocha rumenilo mi prelepo izgleda, uf :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Mocha mi je jedno od omiljenih,onako je zagasito rozikasto,suptilno,prirodno...ma savrseno!

      Избриши
  3. I ja obozavam soft and gentle,i studio fix puder kao i pro long korektor.Probala bih ovaj blot puder i rumenilo melba.Super post.👍👏😊

    ОдговориИзбриши
  4. Volela bih na probama MAC 217, premda kažu da je Zoeva 227 dupe za MAC... :) Tako da ostajem za sad pri Zoevi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da,porede Zoevu 227 i Sigminu E25... Imam sve tri i moje mišljenje je da su Zoeva 227 i Mac 217 jako slične i da rade skoro identičan posao,a da se Sigmina E25 jako razlikuje po svemu od ove dve. Zoeva je moj omiljeni brend četkica!

      Избриши
  5. Imam veliku zelju vec duze vreme da probam 168-icu. Deluje mi savrsena za bronzer. Inace, zavidim ti na kolekciji, mene uvek nekako karmini odvuku od oatalih proizvoda. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da,super je cetkica...moze i za bronzer i za konture i rumenilo! Neces sigurno pogresiti ako se budes castila sa njom

      Избриши
  6. Do sada nisam probala ovaj brend. U planu mi je da kupim neki njihov dobar karmin i naravno pro longwear.

    ОдговориИзбриши