Странице

понедељак, 30. март 2015.

Priprema kože lica za šminkanje!

Ovaj post nećе biti obogaćen fotografijama kao do sada,ali je,definitivno,najbitnija tema,kada je šminkanje u pitanju!
Džaba vam i najskuplja šminka na svetu,ako ne posvećujete dovoljno pažnje  preparativi,tj.pripremi i nezi kože,bilo da je ona suva,masna,mešovita ili normalna.
Svaki tip kože zahteva odredjenu negu,kako bi šminka lepo "legla" na lice i izgledala besprekorno.
Svako od nas treba da pronadje (ako već niste) odgovarajuću  hidratantnu kremu koju će koristiti na dnevnom nivou. Nije važno,da li je ta krema skuplja ili jeftinija,bitno je da vašoj koži prija i da je lepo hidrira.
Veoma čest slučaj je,da devojke nisu upoznate sa svojim tipom kože ili imaju pogrešnu percepciju o svojoj koži,a to je prva i osnovna stvar da bi ste dobro brinuli o njoj.
Takodje,za mene,bitna stavka je i piling,koji bi bilo dobro da radite barem jednom nedeljno,kako bi skinule izumrele ćelije kože i dobile glatku podlogu za puder.

U zavisnosti od starosnog doba u kom se nalazite,nije na odmet da koristite,takozvane okoloočne kremice,jer što vam je više hidriran taj predeo,manje su šanse  da vam korektor koji nanosite ispod očiju  "udje" u bore,koje većina  nas poseduje.
Moja preporuka je da,kada god imate vremena stavite neku masku za lice,namenjenu  vašoj  koži.


Mnogi me pitaju za prajmere tj.baze za lice koje se nanose pre tečnog  pudera. Njih,po meni,ne morate koristiti na dnevnom nivou,već  samo onda kada želite da vam šminka izdrži duže ,odnosno u specijalnim prilikama. Danas na tržištu  ima,zaista puno različitih  prajmera,a vaše je da nadjete prajmer za vašu kožu. Bilo da je to popunjavanje bora,pora ili bilo šta slično tome.

Da ne bi ovaj post bio previše  dosadan,bitno je da sam vam napisala suštinu.
Zapamtite da šminka nije svemoguća i u zavisnosti od toga koliko brinete o koži lica,vaša šminka će biti lepša!

3 коментара:

  1. Post je odlican. Posto je moja koža dosta suva, hidratacija je svakog dana jako potrebna. Ne mogu zamisliti kremu pre nanošenja pudera.

    ОдговориИзбриши
  2. Post je odlican. Posto je moja koža dosta suva, hidratacija je svakog dana jako potrebna. Ne mogu zamisliti kremu pre nanošenja pudera.

    ОдговориИзбриши